НовиниИсторическа драма в ефира на TV7

дървото-на-живота

В началото на март TV7 започва излъчването на българската историческа семейна сага "Дървото на живота". Тази мащабна продукция е и първият български исторически сериал за последните 20 години. Ще можете да я гледате веднъж седмично в праймтайм. Продуцентът на "Дървото на живота" - Евтим Милошев.

Историческа семейна сага събира на малкия екран Христо Шопов, Валентин Ганев, Койна Русева, Башар Рахал и Теодора Духовникова. Големите актьори Йосиф Сърчаджиев и Явор Милушев също участват в "Дървото на живота". Роля в него имат Мария Каварджикова и Владимир Карамазов.

Действието започва през 1908 г. с обявяването на Независимостта и проследява историята на многолюдно и заможно градско семейство на фона на историческите събития. В сюжета ще се разгърнат няколко семейни линии, разклонения от многолюден род. Ще воюват баща срещу син, брат срещу брат, ще има борба за наследство и богатство, ще се случват предателства, любов, изневери, военни подвизи и престъпления. Евтим Милошев отдавна обсъждал с екипа си да правят исторически сериал. Вземат за основа първия роман от трилогия на Владимир Зарев - "Битие". И решават да разкажат какво се случва в едно семейство в рамките на 130 години - от Освобождението досега.

Уникалните декори, невиждани досега в българска продукция като мащаб, включително реквизит от чужбина и автентични предмети от Политехническия музей, са дело на сценографа Паоло Фаенци. Автентичните и впечатляващи костюми, напълно съответстват на епохата и са изработени след задълбочен анализ от художника по костюми Ирина Кочева. Гримът е дело на София Хърлева, работила като главен гримьор във филма "Конан" от българска страна.

Продукцията се допълва от специалиста по каскади, участвал в заснемането на холивудските мегапродукции "Троя" и "Непобедимите" - Калоян Воденичаров-Калата. Освен на специално създадения декор за сериала, "Дървото на живота" се снима още на ключови локации като дворец Врана, резерват Витоша (с. Кладница), Сан Стефано 6, сградата на KNAUF, Семинарията, Домът на Москва, Военна академия, храм "Св. Николай Софийски", яз. Пчелина, къщата на Елин Пелин в с. Байлово.